Toude.fi

Ladataan…

Toude.fi

Rekisteröidy

Pohdintoja - 30.8.2023

Hengenvesi

Ihminen kykenee muuntamaan kiinteää ainetta juoksevaksi ja lopunviimein tehdä siitä näkymätöntä. Kuulostaa varmasti vähintäänkin hassulta. Mutta, kun kerron kyseessä olevan jää, vesi ja höyry, ymmärrät oitis että tottahan se kaikki onkin. Kun mietit kevätaamuna tuoreen nurmikon tuoksua, et varsinaisesti näe mitään, mutta haistat tuon vesihöyryn, joka on kulkemassa kohti valoa, taivaan kantta kurkottaen kohti aurinkoa. Et näe sitä, mutta haistat sen ja se luo sinulle tietynlaisen tunteen. Tunteen jota on hyvin vaikea selittää, mutta me tunnemme sen termeillä ”tuoreen ruohon tuoksu”.

Kun kerron sinulle, että elämäni aikana olen aistinut erään hengen läsnäolon, itse asiassa varmaan useammankin, mutta puhutaan nyt tästä yhdestä. Minä en näe sitä, mutta haistan ja tunnen hänen läsnäolonsa. Lähes aina kun rukoilen ja pyydän jotain rehellisin ja puhtain sydämin, hän ilmaantuu ja tulee auttamaan. Moni ei usko siihen, koska he eivät näe saati voi koskettaa sitä, mutta he uskovat kuitenkin veden eri muotoihin, osan muodoista he näkevät ja osaa veden eri muodoista he eivät näe.

Kaikki mitä näet, tunnet, jopa haistat on erilaista energiaa. Myös henkiolennot ovat energiaa, jotenka miksi kuvittelet henkiolennon olevan jotenkin ”yliluonnollinen”, mutta et pidä vesihöyryä yliluonnollisena? Ehkä siksi koska näet sen muodon muuttuvan, voit muokata ja manipuloida sen olemassaoloa. Jos näkisit sielun erkanevan kehosta, uskoisitko sitten ihmisenkin olevan henkiolento jolla on fyysinen keho?

Otetaan tähän väliin lainaus Urantia-kirjasta.

Pelkällä hengen näkökyvyllä en pysty havaitsemaan rakennusta, jossa tätä kertomusta käännetään ja merkitään muistiin. Eräs uversalainen Jumalallinen Neuvonantaja, joka sattumoisin seisoo vierelläni, havaitsee näistä puhtaasti aineellisista luomuksista vieläkin vähemmän. Voimme nähdä, miltä nämä aineelliset rakennelmat teistä näyttävät, kun katselemme niiden hengestä olevaa vastinkappaletta, jonka eräs meitä palveleva energianmuuntaja esittää mielellemme. Tämä aineellinen rakennus ei minulle, henkiolennolle, ole oikeastaan todellinen, mutta aineellisille kuolevaisille se on tietenkin hyvin todellinen ja hyvin käyttökelpoinen.

44:0.16 (498.7)

Voidaanko siis ajatella, että olisi olemassa olentoja jotka eivät uskoisi meidän olemassa oloon? He eivät näe meitä, he kulkevat esteiden läpi ongelmitta, eikä meistä varsinaisesti ole edes hyötyä heille. Mutta, mitenkäs kuolleet ihmiset? Olen lukenut monestakin kirjasta, että rukouksella on suuri merkitys, voit siis kommunikoida lähes telepaattisesti kuolleen kanssa, joka on jo henkiolento, eli fyysisen kehon jättänyt, ikään kuin vaihtanut olomuotoaan kuten vesikin vaihtaa muotoaan kiinteästä jäästä höyryksi, ollen edelleen se sama vesi mutta eri muodossa. Se mitä sinun tulisi rukoilla on se, että hän jatkaisi matkaansa, eikä jäisi tänne. Samalla voit päätellä, että nämä henkiolennot joista mainitsin ovat nimenomaan auttamassa meitä etenemään, eivät pitämässä meitä täällä paikoillaan.

Kuvittele mieleesi vesilasi. Mitä hyötyä siitä on, ettei se liiku tai etene. Sen potentiaali olisi parhaimmillaan juotuna, kenties kasteluvetenä tai vaikkapa siinä kun peset lattioita. Kun vesi pysyy paikoillaan, se on erinomainen astia erilaisen elämän syntymiselle, mutta tämä mikrobielämäkin pyrkii liikkumaan ja etenemään, ennenpitkään tuo vesikin on haihtunut lasista ja jatkanut matkaansa, miksi me emme sitten pyri etenemään samalla tavalla tai saati uskomaan siihen?

Siispä, henkiolennon olisi hyvä liikkua ja sinun tehtäväsi olisi auttaa sekä edistää ihmiskuntaa ymmärtämään liikkeen tarkoitus, avustaa lähimmäisiäsi etenemään, varsinkin silloin kun he ovat kuolleet, ole siis fyysinen evoluutionaarisen mailman opastaja rajan toiselle puolelle ja tee yhteistyötä muiden henkiolentojen kanssa, sillä me kaikki olemme kuin tuo vesi, me liikumme pisaroina valtavassa järjestelmässä, ihmiskuntana me olemme ehkä pieni puro, erillään muusta, emme tiedä vielä suuremmasta paikasta, mutta ajansaatossa näemme järven, sitten näemme meren ja lopuksi nousemme kuin sumuna taivaalle ja liihoittelemme kevät tuulen mukana auringon luoden hohtavan kimalteen ympärillemme.

Ja nyt hyvä ystäväni. Miltein kaikkien uskontojen ja hengellisien lähteiden alkuna on vesi, saatat jopa yllättyä kun tutkit aihetta tarkemmin. Vesi on eri uskonnoissa siunaava elementti, toisessa se on jumalallinen, tietyssä kirjassa se mainitaan elämän alkuna ja evoluutionaarisestikkin ajateltuna, vedestä se elämä alkoi. Jeesuskin käytti termiä ”Minä olen elävä vesi” ja hän tarjosi hengessä tiedonjanoisille elävää vettä.

Matematiikka, aineellinen tiede, on välttämätön maailmankaikkeuden materiaalisten puolien älylliselle käsittelylle, muttei tällainen tietämys välttämättä kuulu totuuden korkeampaan tajuamiseen eikä hengellisten realiteettien henkilökohtaiseen arvostamiseen. Ei pelkästään elävien maailmassa, vaan jopa fyysisen energian maailmassa kahden tai useamman asian summa on varsin usein jotakin enemmän tai jotakin muuta kuin tällaisten yhdistymien ennustettavissa olevat, yhteen laskemalla saadut tulokset. Sen paremmin matemaattinen tiede kaikkineen kuin koko filosofian maailma tai korkein fysiikka tahi kemia eivät pystyisi ennustamaan saatikka tietämään, että kahden kaasumaisen vedyn atomin liitto yhden kaasumaisen hapen atomin kanssa antaisi tulokseksi uuden ja laadullisesti pelkän yhteenlaskun ylittävän substanssin — nestemäisen veden. Ymmärryksen ja tiedon tästä yhdestä ainoasta fysikaalis-kemiallisesta ilmiöstä olisi pitänyt olla esteenä materialistisen filosofian ja mekanistisen kosmologian kehittymiselle.

12:9.3 (141.4) 

Tekninen analyysi ei paljasta sitä, mitä joku persoona tai jokin kappale voi tehdä. Vettä esimerkiksi käytetään tuloksellisesti tulen sammuttamiseen. Se, että vesi sammuttaa tulen, on tosiasia, jonka tunnemme jokapäiväisestä kokemuksestamme, muttei mikään vedestä tehty analyysi voisi koskaan paljastaa tällaista ominaisuutta. Analyysi määrittelee veden koostuvan vedystä ja hapesta. Kun näitä alkuaineita tutkitaan lähemmin, paljastuu, että happi on palamisen varsinainen ylläpitäjä ja että vety itse on herkästi palavaa.

12:9.4 (141.5) 

Vesi on yksi elämän raaka-aineista, mutta se voi myös tuhota kokonaisia kyliä, vesi voi olla polttavan kuumaa mutta myös hyytävän kylmää. Se on aine, joka kykenee raivoamaan ja tuhoamaan, mutta myös ravitsemaan ja pelastamaan. Siispä, vieläkö epäilet henkien olemassa oloa, kun saatavillasi on käytännössä yksi fyysisien aineiden todellinen ihme, se voi olla lähes mitä vaan ja olla olemattakin lähes mitään.

Tähän vielä voisi loppuun lisätä, että ihmisen kehokin on pääasiassa nestettä. Ilman vettä me emme eläisi, itse asiassa tuskin mitään elävää edes olisi. Elävävesi eli hengen polttoaine on samankaltainen, me käytämme siis hengenvettä sekä fyysistä vettä, onhan ihminen henki siinä missä fyysinen olentokin ja hassua se on sanoa, niin kummatkin näistä ovat energiaa, koska kaikki, siis kaikki on energiaa.

Lopuksi tahdon sanoa vielä sen. Että emme kykene elämään vedessä ilman apukeinoja, me emme voi hengittää vettä, eikä kehomme kestä jatkuvaa veden rasitetta monistakaan fyysisistä syistä. Yhtälailla emme voi olla hengenvedessä eli korkeammassa energiassa, ellemme sitten aikanaan muuta muotoamme ja se muodonmuutos vaatii kuoleman, jotta voimme elää uudessa energiassa.

Hyväksytkö sivustolta saapuvat ilmoitukset? Hyväksyn En hyväksy